Menu Sluiten

Advies Markeerstiften

Kantoorartikelen en groothandel schrijfwaren.

92451849245184

More info

tags: Assortiment Markeerstiften – Blog Over Kleurpotloden – Enveloppen – Etiketten – Inkt – 

Wenst u meer info over advies markeerstiften kijk dan vlug op https://www.papierstad.be/ | Advies Markeerstiften

Inleiding

Ben je op zoek naar het perfecte markeerstiftadvies? Dan ben je hier op de juiste plek! In dit artikel geven we je advies over verschillende soorten markeerstiften en waar je op moet letten bij het kopen ervan. Zo kun jij straks moeiteloos de juiste keuze maken en al je belangrijke informatie moeiteloos markeren.

Soorten markeerstiften

Er zijn verschillende soorten markeerstiften op de markt, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Hieronder zullen we de meest voorkomende soorten markeerstiften bespreken en hun toepassingen.

  1. Highlighters

Highlighters zijn de meest bekende en gebruikte markeerstiften. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en worden vaak gebruikt om belangrijke punten te markeren in teksten of notities. Het fijne aan highlighters is dat ze inkt op waterbasis gebruiken, wat betekent dat ze niet door het papier heen drukken en dus ook geschikt zijn voor gebruik in boeken.

  1. Neon markeerstiften

Neon markeerstiften zijn vergelijkbaar met highlighters, maar hebben een helderdere en feller gekleurde inkt. Deze stiften worden vaak gebruikt voor creatieve doeleinden zoals bullet journals of scrapbooking, maar kunnen ook prima functioneren als normale highlighters.

  1. Gel markeerstiften

Gel markeerstiften hebben een gel-achtige inkt in plaats van vloeibare inkt. Dit maakt ze ideaal voor gebruik op gladder papier, zoals bijvoorbeeld glossy tijdschriften of foto┬┤s. De inkt droogt snel en drukt niet door het papier heen.

  1. Tekstmarkers

Tekstmarkers zijn de perfecte markeerstift voor gebruik op dikke materialen zoals karton of plastic. Ze hebben een stevige punt en de inkt is hierdoor extra geconcentreerd, waardoor ze goed te zien zijn op donkere ondergronden. Deze stiften worden ook vaak gebruikt voor kunstprojecten.

Waar moet je op letten bij het kopen van markeerstiften?

Bij het kopen van markeerstiften zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om de juiste keuze te maken. Hieronder zullen we de belangrijkste punten bespreken.

  1. Kleurkeuze

De kleuren van markeerstiften kunnen erg verschillen per merk. Zo kan een gele highlighter van het ene merk er heel anders uitzien dan die van een ander merk. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de kleuren die je nodig hebt en deze eventueel zelf in de winkel te testen.

  1. Punt van de stift

De punt van de stift is ook een belangrijk aspect om op te letten. Zo hebben sommige stiften een schuine punt, terwijl andere een ronde punt hebben. Schuine punten zijn vooral handig voor precisie-werk, terwijl ronde punten beter geschikt zijn voor grotere oppervlaktes.

  1. Oplosmiddelen

Sommige markeerstiften bevatten oplosmiddelen, wat betekent dat ze schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid en het milieu. Kies daarom voor markeerstiften op waterbasis, deze zijn veiliger in gebruik.

Conclusie

Het kopen van markeerstiften lijkt misschien een simpele taak, maar er zijn veel verschillende soorten en punten waar je op moet letten. Hopelijk heb je dankzij dit artikel een beter idee van welke soort markeerstift het beste bij jouw behoeften past. Vergeet niet om te kijken naar de kleuren, de punt en de aanwezigheid van oplosmiddelen voordat je een keuze maakt. Veel succes met het vinden van de perfecte markeerstift!

Schrijfwaren advies nodig?

Als je advies nodig hebt over schrijfwaren, zoals markeerstiften, ben je bij Papierstad.be op de juiste plek. Wij hebben een ruim assortiment aan kwaliteitsvolle schrijfwaren, waaronder ook een uitgebreide selectie aan markeerstiften. Neem gerust een kijkje op onze website en laat je inspireren door ons brede aanbod. Of breng een bezoekje aan onze fysieke winkel in Antwerpen voor persoonlijk advies en hulp bij het maken van de juiste keuze.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Advies markeerstiften

!–StopPubText–>.